Template design by cpa website and free forum hosting
Home 85 jaar Blauw-Wit

Sportverband Blauw-Wit Roosendaal is opgericht op 6 april 1935.

 

Op 6 april 2010 bestond het sportverband Blauw-Wit Roosendaal 75 jaar!


Dit is destijds uitgebreid gevierd op zaterdag 10 april. Hiervoor waren de huidige sporters en vrijwilligers van het sportverband uitgenodigd. Kijk voor een impressie in het fotoalbum. 
Ook werd er in de Roosendaalse Bode een uitgebreide vooraankondiging geplaatst met een verwijzing naar de historie van elke afdeling en geschreven door elke afdeling.

Hieronder volgende stukjes zoals ze in de Roosendaalse Bode hebben gestaan.


Lichamelijk en visueel gehandicapten

In april 2010 bestaat het Sportverband Blauw-Wit Roosendaal 75 jaar. Blauw-Wit begon in 1935 met korfbal, op een veldje aan de Wouwseweg. In de jaren 50 en 60 groeide Blauw-Wit sterk met afdelingen voor voetbal (BWR), tafeltennis, volleybal en badminton en nog veel meer. Blauw-Wit had zelfs enige tijd een eigen clubgebouw aan de Stationsstraat. Zoals iedere vereniging deden zich in de geschiedenis verschillende hoogtepunten voor, maar ook enkele dieptepunten; met veel verloop in ledenaantallen en fusies en afsplitsingen.
Het sportverband Blauw-Wit omvat tegenwoordig (in volgorde van groot naar klein) afdelingen voor basketball, badminton, volleybal, gehandicaptensport en biljart.
In de komende edities van de Roosendaalse Bode zal telkens één afdeling zich presenteren. Deze week afdeling Gehandicaptensport.

De afdeling sport voor lichamelijk- en visueel gehandicapten van Blauw-Wit is opgericht in 1966. In die tijd waren er nog vele opgroeiende polio- en softenonslachtoffers. Er was een groeiend maatschappelijk besef dat het sociale isolement van gehandicapten moest, en kon, doorgebroken worden. De afdeling is die eerste jaren snel gegroeid en bood een brede waaier van activiteiten aan haar leden. Maar laatste jaren hebben sportclubs voor gehandicapten, net als andere organisaties, te lijden van de toenemende individualisering. Een andere, positieve, ontwikkeling is de integratie: sport voor gehandicapten wordt aangeboden binnen steeds meer valide sportverenigingen.

De huidige activiteiten omvatten zwemmen en goalball en sinds kort ook aangepast badminton bij de afdeling badminton van Blauw-Wit.

Goalball is een een zaalsport die speciaal werd ontworpen voor slechtzienden, waarbij een rinkelende bal in het doel van de tegenstander moet worden gerold. Goalball vereist een zekere mate van fitheid, maar is zeker niet alleen geschikt voor jonge spelers. Er is geen fysiek contact mogelijk met de spelers van de tegenpartij. Om verschillen in het gezichtsvermogen te elimineren dragen alle spelers een geblindeerde skibril, waardoor ook niet-visueel-gehandicapten kunnen meedoen. Seizoen 2008/9 was een bijzonder succesvol jaar voor Blauw-Wit waarin de goalballers ongeslagen kampioen van Nederland én Nederlandse bekerwinnaars zijn geworden. Blauw-Wit neemt ook deel aan de, sterkere, Belgische competitie. Tevens organiseert Blauw-Wit elk jaar een drukbezocht internationaal Goalball toernooi in Roosendaal.

Voor de zwemmers wordt gebruik gemaakt van zowel het wedstrijdbad als het doelgroepenbad van De Stok te Roosendaal. Het wedstrijdbad wordt gebruikt door leden die actief aan wedstrijdsport willen doen of gewoon fit willen blijven en aan hun conditie willen werken. Het verwarmde (32°C) doelgroepenbad is vooral geschikt voor therapeutische doeleinden, bijvoorbeeld voor mensen met mobiliteitsproblemen, met spierziekte of reuma of die herstellende zijn van een beroerte in lichtere of zwaardere vorm. Naast vrijwilligers die instaan voor het klaarleggen van het materiaal, waar nodig zwemmers naar het water begeleiden en die helpen bij het toezicht houden in de zwembaden, beschikt Blauw-Wit over twee gediplomeerde trainers. Blauw-Wit wordt daarbij ondersteund door het Sportbureau Roosendaal voor het screenen van nieuwe zwemmers en het opstellen van zwem- en spelprogramma´s die toegesneden zijn op hun behoeften en mogelijkheden.
In de loop der jaren is een aantal Blauw-Wit zwemmers uitgekomen voor Nederland in interlandwedstrijden en in de Paralympics: René van Geel, Remco Cas, Marga Aerts en tegenwoordig Michael Schoenmakers.

Afdeling Gehandicaptensport heeft ruimte voor nieuwe leden (sporters én begeleiders!) bij alle geledingen.

Contactpersoon :
Algemeen Dhr. A. Williamson, Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.


Badminton

75 jaar Sportverband Blauw-Wit Roosendaal

In april 2010 bestaat het Sportverband Blauw-Wit Roosendaal 75 jaar. Blauw-Wit begon in 1935 met korfbal, op een veldje aan de Wouwseweg. In de jaren 50 en 60 groeide Blauw-Wit sterk met afdelingen voor voetbal (BWR), tafeltennis, volleybal en badminton en nog veel meer. Blauw-Wit had zelfs enige tijd een eigen clubgebouw aan de Stationsstraat. Zoals iedere vereniging deden zich in de geschiedenis verschillende hoogtepunten voor, maar ook enkele dieptepunten; met veel verloop in ledenaantallen en fusies en afsplitsingen.
Het sportverband Blauw-Wit omvat tegenwoordig (in volgorde van groot naar klein) afdelingen voor basketball, badminton, volleybal, gehandicaptensport en biljart.
In de komende edities van de Roosendaalse Bode zal telkens één afdeling zich presenteren. Deze week afdeling Badminton.

Al bijna 50 jaar spelen mensen met veel plezier bij de afdeling badminton van het Sportverband Blauw Wit. In september 1960 werden de eerste shuttles geslagen en inmiddels is de club gegroeid tot een volwaardige sportclub, waarin diverse groepen aan hun trekken komen.

Acht trainers besteden wekelijks enkele uren aan het opleiden van de jeugd, die vanaf 6 jaar oud welkom is. De allerkleinsten krijgen volop aandacht van twee trainers, die hen laten kennis maken met het gevoel voor racket en shuttle. Vanaf een jaar of acht komen kinderen in een trainingsgroep die geleid wordt door een trainer die hiervoor speciaal opgeleid is. In de weekenden ontmoeten de kinderen andere clubs in de competitie. We doen er alles aan de teams naar ieders tevredenheid samen te stellen; dit levert een hoop gezellige en leerzame uurtjes op.

Sinds 2009 zijn ook rolstoelbadmintonners welkom bij Blauw Wit. Speciaal voor hen zijn op vrijdagavond enkele banen gereserveerd om een shuttletje te slaan. Er zijn voor hen mogelijkheden om zowel training te krijgen, als ook recreatief te spelen.

Gezelligheid en sportiviteit staan centraal bij Blauw Wit. Ook senioren komen prima aan hun trekken op dinsdag- en vrijdagavonden. Wie dat wil kan deelnemen aan een competitieteam op een passend niveau en op vrijdagavonden is er de mogelijkheid een training van een professionele trainer te volgen. Wie liever gewoon onderling partijtjes speelt, is uiteraard ook van harte welkom. Alle informatie vind je op www.badminton.blauwwit-roosendaal.nl.

Kortom: voor elk wat wils bij een club waar sportiviteit en gezelligheid centraal staan!

 


 
Bezoekers
We hebben 3 gasten online