Template design by cpa website and free forum hosting
Home Geschiedenis 1936 - 1939


Jaargang 1936
kaart no. (67) maandag 15 juni, eerste blad,

Korfbal Blauw-Wit- Oranje-Garde 2-2.

Wedstrijd op het Pelikaan terrein te Roosendaal.

Door het slechte weer kon zaterdag de wedstrijd van de Roosendaalsche Korfbalclub tegen Oranje-Garde uit Zevenbergen eerst om 7 uur beginnen. Het verloop van de wedstrijd was als volgt: Er ontwikkelt zich een flinken strijd en het blijkt duidelijk dat de beide 12-tallen tegen elkaar opgewassen zijn. De Roosendalers werken goed. Het middenvak zet de aanval herhaaldelijk aan het werk. Na 12 min. weet v. Dijk het kleine Blauw-Wit overwicht in een doelpunt om te zetten. Oranje-Garde pakt flink aan en thans gaat de strijd weer gelijk op.Uit een goede voorzet weet v. Balen het 2e. Blauw-Wit doelpunt te scoren 2-0. De vakken wisselen nu. Er onstaat weer een enerveerende strijd en dan komt de rust met 2-0 voorsprong voor Blauw-Wit. Direct na de rust zit Blauw-Wit er weer geducht op. Een doorbraak echter van Oranje-Garde heeft door prachtig samenspel een schitterend doelpunt tot gevolg 2-1. Beide korven verkeren voordurend in gevaar. Vele fraaie en spannende momenten wisselen elkaar af en met inzet van alle krachten weet Oranje-Garde 7 minuten voor het einde de gelijkmaker te scoren 2-2. In de resterende minuten is er volop spanning maar geen der partijen weet het winnende punt te scoren en met gelijken stand komt het einde van dezen mooien wedstrijd.

Het volgende bericht staat in de krant van, Vrijdag 26 september 1936, eerste blad kaart (103) Korfbalvereniging "Blauw Wit" te Roosendaal. Morgen krijgt "Blauw Wit" bezoek van "S.S.S." uit Ooltgensplaat. Na de laatste 4-0 en 5-2 overwinningen op "Oranje-Garde" zijn we benieuwd, hoe "Blauw-Wit" zich tegen "S.S.S." zal houden. In ieder geval zal er een spannende partij korfbal te zien zijn, want "Blauw-Wit" is de laatste tijd veel vooruit gegaan. De wedstrijden vangen aan om 4 uur op het terrein aan de Wouwschebaan.

 


 

Daarna vinden we pas een bericht in het, Jaargang 1937 kaart no.(74) Vrijdag 2 juli 1937, Dagblad de Grondwet Korfbalvereniging.

"Blauw Wit". Hedenavond kwart voor 8 organiseert "Blauw-Wit" selectiewedstrijden op het Pelikaanterrein aan de Wouwsche baan. De 12 tallen "blauw" en "wit" zullen tegen elkaar in het strijdperk treden. Als eerste nummer staat op het programma 2x 30 min. korfbal. Daarna vinden nog diverse sportwedstrijden plaats als estafette enz.De wedstrijden belooven een spannend verloop te hebben. We zien hier dus dat het terrein waarop word gespeeld ook het Pelikaan terrein word genoemd.Volgende keer zullen we verder gaan met het verhaal over Blauw-Wit en laten zien dat er toch meer stukken zijn dan alleen kranteberichten uit de begintijd van onze vereniging. Ook vragen we ieder nog eens die oude archief stukken weet te vinden, of weet waar deze zich bevinden, zich in verbinding te stellen met het bestuur van zijn of haar Afdeling, welke dan zeker zorgen, dat deze stukken op hun bestemde plaats terechtkomen.

 


 

J. Jaargang 1937

kaart no.(74) Vrijdag 2 juli 1937, Dagblad de Grondwet Korfbalver. "Blauw Wit". Hedenavond kwart voor 8 organiseert "Blauw-Wit" electiewedstrijden op het Pelikaanterrein aan de Wouwsche baan. De 12 tallen "blauw" en "wit" zullen tegen elkaar in het strijdperk treden. Als eerste nummer staat op het programma 2x 30 min. korfbal. Daarna vinden nog diverse sportwedstrijden plaats als estafette enz.De wedstrijden belooven een spannend verloop te hebben.

 


 

P. Jaargang 1938

geheel afgewerkt. 7-2-'98.

 


 

J. Jaargang 1939

geheel afgewerkt juni '98.